top of page

Over ons 

Radio Scorpio  is een Lokale radio opgericht op 01 november 1980. In de jaren '80 was radio Scorpio Ledegem een vaste waarde in het radio-landschap. De zender zond uit voor Ledegem en omstreken (zuid-westvlaanderen) tot eind 1986. Er werden diverse play-back shows georganiseerd en rechtstreekse live-uitzendingen van zowel voetbalwedstrijden en wielerwedstrijden. de plaatselijke verkiezingsshows en "op zoek naar de schat" waren hoogte punten van de zender.

half 2018 staken enkele ex-medewerkers hun schouders onder de heropstart van de Lokale radiozender. Daardoor kon de radio in oktober '18 terug een verkiezingshow organiseren en werd er een door de luisteraars samengestelde top 500 uitgezonden met de jaarwisseling.

Met medewerking van jonge krachten is de zender nu terug volop actief. Het is  de bedoeling elk jaar enkele activiteiten en tijdelijke Live-uitzendingen te organiseren op zowel FM-radio als internet-radio

Met de internet-radio is het de bedoeling om vanaf januari 2020 op elke laatste zaterdag van de maand programma's te verzorgen met informatie uit Ledegem en omstreken die ook door inwoners verblijvend in het buitenland zullen kunnen worden beluisterd.

Foto's 

bottom of page